Visa/göm meny

Vanliga frågor

Nedan har vi sammanfattat vanliga och återkommande frågor från våra kunder i hopp om att kunna hjälpa dig få svar på dina frågor.

Nej. Att montera upp, montera ned eller väsentligen ändra en ställning högre än två meter kräver utbildning. Du får dock montera hantverkarställning med en maxhöjd på max två meter.

Läs mer →

Ja. Att arbeta från en redan monterad ställning som är kontrollerad kräver ingen utbildning. Du får dock inte vara delaktig i upp- eller nedmontering och inte heller göra väsentliga ändringar som påverkar ställningens bärande struktur.

Läs mer →

Den absolut allvarligaste konsekvensen avsaknad av utbildning kan få är dödsfall. En felaktigt monterad ställning som rasar eller välter kan få förödande konsekvenser. Utöver detta kan även arbetsgivaren tvingas betala stora sanktionsavgifter för varje person som saknar utbildningsbevis vid kontroll.

Läs mer →

Just nu går det inte att betala med faktura i den tekniska betalningslösningen som finns. Du kan dock kontakta oss (info@k-utbildning.se) och vi kan manuellt skicka ut en faktura till dig.

Alla våra kurser utgår från de arbetsföreskrifter som är relaterad till varje enskild kurs. Vi har noga gått igenom och sett till att samtliga punkter i arbetsföreskrifterna behandlas i våra kurser.

Ja, skicka ett mail till oss på info@k-utbildning.se så tar vi det därifrån.

Om du klarat kursen ska du inom några minuter få ett digitalt utbildningsbevis per mail. Det fysiska utbildningsbeviset måste skickas till tryckeriet, vilket gör att det kan dröja upp till två veckor innan det kommer till dig. Vänligen kontakta oss om det tagit längre tid än så.

Arbetsmiljöverket rekommenderar att utbildningen görs om vart femte år. Detta på grund av lagar och regler som ändras.

Just nu har vi bara stöd för att genomföra kursen på svenska. Vi arbetar just nu med att översätta kursen till flera språk. Om du önskar något speciellt språk kan du kontakta oss och lägga fram ett önskemål vilket språk vi ska prioritera.

Det går bra att köpa kursen åt någon annan, du måste dock uppge kortinnehavarens uppgifter vid köpet.

Ja. Om du upplever att det du fick för pengarna inte uppfyller dina förväntningar kan du kontakta oss och begära ett återköp.

Du kan läsa om hur vi arbetar med personuppgifter i vår privacy policy. Kort kan det sammanfattas som att vi samlar bara in den nödvändiga information som behövs för att få sidan att fungera och som behövs för att kunna utfärda utbildningsbevisen och vi kommer aldrig att utlämna några personuppgifter till tredje part.

Hittade du inte svaret du sökte? Kontakta oss