Visa/göm meny
18 November, 2021

K-Utbildning blir ackrediterad kompetensregistrator hos ID06

K-Utbildning
Omslagsbild

Från och med idag är K-Utbildning en ackrediterad kompetensregistrator hos ID06. Idag tar vi ett viktigt kliv och levererar en funktion som många har efterfrågat. Vi bjuder på registreringskostnaden för alla som slutför en kurs hos oss.

Vad är ID06?

På ID06 hemsida kan man läsa följande om ID06 och vilket syfte det uppfyller:

ID06 lanserades 2006 av Byggföretagen för att främja sund konkurrens och säkra arbetsplatser i byggbranschen. Det är ett system för att lätt kunna identifiera personer på arbetsplatsen och koppla varje person till en arbetsgivare. ID06 har flera användningsområden såsom närvaroregistrering i elektronisk personalliggare, digitalisering av utbildningsbevis, företagskontroll och inpasserings- och låsfunktioner.

Vad kostar registreringen?

De flesta utbildningsföretagen tar en tilläggsavgift för att genomföra registreringen till ID06. Här vill vi skilja oss från mängden. När du går en kurs hos oss får du vid slutförd kurs frågan om du vill registrera din kompetens i ID06 kompetensdatabas. Oavsett om du svarar ja eller nej på den frågan tillkommer det inte några ytterligare kostnader.

Vad du som kursdeltagare behöver göra

För att vi ska kunna registrera din nyvunna kompetens och koppla den till dig behöver du först skapa ett konto hos ID06 och ge ett centralt samtycke. Detta gör du på www.id06kompetensdatabas.se och signerar med ditt mobila bank-ID.

Vilka kan se mina utbildningsbevis?

När vi har registrerat dina uppgifter hos ID06 kommer följande personer kunna se dina registrerade utbildningsbevis:

  • Du själv
  • Utbildningsföretaget (K-Utbildning Handelsbolag)
  • Företaget du är anställd hos
  • Platsledningen på den arbetsplats du jobbar på

Frågor och funderingar

Har du några frågor angående ID06 eller annat som rör de tjänster vi erbjuder? Skicka ett mail till kontakt@k-utbildning.se